Handig!

In de loop van vele jaren zijn er allemaal dingen in het huishouden bijgekomen. En dan bedoel ik geen elektrische apparaten of zo, maar dingen als alu- en plasticfolie, keukenrollen en zo.

Handig, maar inmiddels ook weer omstreden. Want die rollen vormen nu weer een bedreiging voor het milieu. Nou ja, wie ze met beleid gebruikt en alles netjes weggooit in de daarvoor bestemde afvalbak….. Die is toch nog niet zo slecht bezig?

Nou lees ik vaak dat je een natgemaakt vel keukenpapier onder je snijplank zou moeten leggen. Dan glijdt die niet zo gemakkelijk weg. En kijk, dat vind ik dan weer verspilling en helemaal niet zo handig.

Op mijn aanrecht staat een leuke pot, met daarin wat stukken van deze anti- slipmat. Voor een habbekrats te koop bij Action in diverse kleurtjes. Een lengte van zo’n 20-30 cm voldoet prima onder snijplanken of deegkommen en is ontelbare keren te gebruiken. Na gebruik vouw ik het op en gaat het terug in de pot. Is het vies geworden, even afspoelen onder de kraan, droog deppen met een theedoek en voilà… weer opnieuw te gebruiken.

Zo wordt het milieu gespaard. Om van de besparing in geld maar niet te spreken…..

9 thoughts on “Handig!

  1. top tip! zo n stukje anti slip is ook handig als je een deksel niet open krijgt; hiermee heb je meer grip. vr. gr. anne

  2. Een mooi idee, als ik ooit een bij de action kom zal ik er ongetwijfeld even bij stilstaan.

  3. Dat vind ik een slim idee van je. Ik zit nu te denken, maar ik ken het probleem van de verschuivende snijplank zelf eigenlijk niet. De mijne blijft aardig liggen.

  4. Wat een goed idee. Ik leg er eigenlijk nooit iets onder. Die van mij glijden niet weg… Maar als het me ooit overkomt weet ik dankzij jou wat ik kan doen! Een vel keukenpapier vind ik inderdaad ook grote verspilling!

Comments are closed.