Glazen bol

Het nieuws over het virus begint een beetje af te nemen. Of zijn we murw van alle statistieken, cijfers en narigheden? Ik volg het nieuws al langere tijd niet meer op de voet.

Maar nu komen anderen met hun berichten. De betweters, de “ik had het al voorspeld”roepers, de beste stuurlui, die aan wal staan en oh zo goed weten hoe het allemaal geregeld had moeten worden.

Dat er zo’n enorme pandemie aan zat te komen, verbaasde me niks. Op de een of andere manier moet er weer een nieuw en beter evenwicht in de natuur komen. De Spaanse griep maakte meer dan 50.000.000 (vijftig miljoen) slachtoffers. En dat is nog maar een vrij bescheiden schatting. Het kunnen er ook twee keer zoveel zijn geweest. Hoeveel slachtoffers zullen er dan nu vallen? Is het nu nog maar een schijntje en zal er in de toekomst met nog veel grotere getallen gerekend moeten worden? We zijn geneigd te geloven dat de wereld maakbaar is, maar of dat ook zo is…?

Niemand die het weet…! Toch hoor je nu al mensen beweren dat het allemaal van te voren bekeken had moeten worden. Zo lees ik vaker dat er veel meer IC-bedden hadden moeten zijn. Ik vraag me dan altijd af of ze wel enig idee hebben hoe een IC-kamer er uit ziet. Welke apparatuur er aanwezig is en vooral welk prijskaartje er aan zal hangen. Ik schat dat je met 100.000 euro niet erg ver van de waarheid bent, maar ik weet echt niet of dat een redelijk bedrag is. Misschien is het zelfs hoger. Maar dat je met een paar IC-bedden al gauw richting een miljoeneninvestering gaat, lijkt me wel. Laat staan dat je eist om honderden meer bedden….!

Bron: Google afbeeldingen

Geloof me, ik weet heus wel dat de bezuinigingen in de zorg niet altijd helemaal terecht waren. Het had echt beter gekund en ik hoop dan ook dat we in de toekomst meer geld voor de zorg zullen uittrekken. En meer waardering zullen hebben voor de handen aan het bed.

Dat de managers zich wat bescheidener gaan opstellen bij de salarisvaststelling.

Maar laten we asjeblieft ophouden met het allemaal beter te weten. Niemand beschikt over een goed werkende glazen bol en achteraf praten is zo gemakkelijk. Wie alles van te voren weet, komt met een euro de wereld door.

6 thoughts on “Glazen bol

  1. Haha, ja achteraf zeggen dat iedereen zijn mond moet houden is ook makkelijk. Maar ze hadden in ieder geval wat voorbereidingen kunnen treffen beschermingsmiddelen vergaan niet hè, de mensen in de tehuizen op dit moment wel.

  2. Al die kritiek… en dan van mensen die het met hun eigen verantwoordelijkheid niet zo nauw nemen. Er wordt ontzettend gezeurd momenteel

  3. Ik zie het als een wake-up call. Ik wist trouwens niet dat we blikken vol met virologen hadden, zeg. Het nieuws is geen nieuws, het is een voortdurende herhaling van alles wat we inmiddels weten en een heleboel gespeculeer, waar je ook niets aan hebt. De mensen krijgen er schoon genoeg van. Ik hoor niet anders dan dat mensen niet meer tv kijken of berichten lezen. Het is overkill.

  4. Dit is bij uitstek een tijd om samen te werken en inzichten te delen. En niet om elkaar vliegen af te vangen. De schouders eronder en moedig voorwaarts…

  5. Achteraf heeft iedereen het van tevoren geweten. Niemand wist dat dit eraan kwam en en welke mate…

Comments are closed.