Probleem

Toen ik afgelopen vrijdag het blog van Sjoerd las, dacht ik dat het geintje was. Het kon toch niet waar zijn dat mensen in alle ernst zich opwinden over zoiets als “bijenpoep”? Maar helaas, het is wel degelijk waar.

Mijn hemel, hoe ernstig kan dat zijn? Maar dan google ik nog wat verder en begrijp ik de zaak wat beter.

Want ga maar na, je kunt natuurlijk niet tolereren dat bijen je auto bevuilen. Onze eigen goed gepoetste, duur betaalde en veilig vlakbij huis geparkeerde Heilige Koe, overdekt met een laag gele bijen uitwerpselen? Nee, dat is te erg voor woorden. Daar moeten vragen over gesteld worden, handtekeningen voor verzameld en protestacties tegen gevoerd worden.

Wat nu? Zullen de bijen het veld moeten ruimen? Krijgen ze kleine pampertjes om, zodat de vieze boel tenminste adequaat afgevoerd kan worden? (In zee natuurlijk, bij alle andere plastic soep) Of ligt de oplossing van het probleem in het genadeloos vernietigen van de bijen?

Misschien is dat het beste. Want als er geen bijen meer zijn, is de mensheid ten dode opgeschreven. En dan is het hele probleem meteen de wereld uit!

😑 😑 😑 😑 😑 😑 😑 😑 😑 😑 😑 😑 😑 😑

5 thoughts on “Probleem

 1. Terecht dat we hier heel boos om worden! Er zijn mensen die alles kapot willen maken wat maar enigzins in primaire levensbehoeften kan voorzien. Bijen en koeien ons landje uit. Want dan wordt alles (echt niet) beter! Kortzichtigheid alom door de hardste schreeuwers!

 2. Ik heb de knuppel in de bijenstal gegooid. Er zijn oplossingen voor. Meerdere bijenkorven alleen aan de rand van de bebouwing toestaan en er niet midden in. Ik denk dat een enkele kast in een woonomgeving geen kwaad kan. Spreiding van kasten is ook beter voor de natuur. Verder uiteraard de geplaatste kasten registreren en van een vergunning voorzien. Dan krijg je ook een overzicht van wat waar staat.

 3. Ik vond het ook een verrassend verhaal. Maar ik heb dan ook geen auto.

  Wel begrijp ik dat bijenvolken de solitair levende bijen verdringen.

  De honingbij is van levensbelang voor onze land- en tuinbouw.
  Maar de solitaire bijen zijn een essentieel onderdeel van onze natuur.

  Bijvriendelijke groet,

Comments are closed.