Peuken

Wanneer we staan te wachten op een metro, schalt steevast de stem van de omroepster over het perron. “Wij maken u er op attent dat roken verboden is op alle perrons en stations van de metro“.

Wij roken al jaren niet meer, dus op ons is die boodschap niet van toepassing. Maar er zijn beslist hordes mensen die nog wél roken. En dat die dus geen sigaret mogen opsteken op een perron dat volkomen in de buitenlucht ligt, vind ik nog steeds vreemd. Binnen, ja dat is begrijpelijk. Niet alleen voor de luchtkwaliteit, ook in verband met brandveiligheid. Maar buiten? Ik vind het nog altijd erg betuttelend. En een inbreuk op iemands vrijheid. Want ook al is roken slecht, je hebt nog steeds een eigen keuze.

Veel mensen steken dus hun rokertje maar op even buiten het perron, met als neveneffect een enorme peukentroep.

7 thoughts on “Peuken

  1. Betuttelend? Nee hoor, vind ik niet. Ik hoop dat er ooit overal een rookverbod komt. Volgens mij trekt dat een hele hoop mensen over de streep om eindelijk te stoppen met roken. Inclusief mijn oudste ….. Kan me niet meer voorstellen dat ik ooit (overal) rookte trouwens

  2. Ik had een nog jonge collega met astma die ontzettend last had van sigarettenrook. Dus als die nou op een vol perron op de trein staat te wachten…..

Comments are closed.