Ergernis

reclame-yoghurt.jpgAan deze reclame uiting erger ik me groen en geel. Waarom? Omdat het het zoveelste “weinig calorieën product” is? Nee, al zitten we daar natuurlijk niet op te wachten. Ik erger me omdat er geen letter Nederlands gebruikt wordt.
Het is me al eerder opgevallen dat de snelle reclamejongens vooral hun heil zoeken in Engelse teksten en slogans. Dat er steeds minder gewoon Nederlands gebruikt wordt. Dat is toch helemaal niet nodig. Er had in zuiver Nederlands ook reclame gemaakt kunnen worden. Een enorme miskleun van het reclamebureau. Alleen daarom wil ik dit ijs niet kopen. Niet eens proberen, al zou het gratis zijn!

8 thoughts on “Ergernis

  1. Ik zal er eens op gaan letten.
    Was me nog niet eerder echt opgevallen.
    of, ik heb het nog nooit op de door jou geschreven manier bekeken.

  2. Ik erger me ook aan al die Engelse teksten. Wat een taalverarming en het Nederlands is toch een mooie taal.

  3. Ook ik erger me er aan. Probeer zelf het zoveel mogelijk te vermijden en dat is makkelijk met huis, tuin- en keuken zaken maar wordt al moelijker met de woorden rondom de moderne communicatiemiddelen.

  4. Ik deel jouw mening helemaal. En ben het met Bertie eens dat het er ongewild insluipt. Het woord slogan laat zich nauwelijks vertalen😀

  5. Het irriteert mij ook. En vooral omdat ik merk dat ik zelf af en toe dingen in het engels zeg of schrijf, waar dat niet nodig is. Nu ben ik me er nog van bewust en probeer het te vermijden, maar het sluipt er langzaam in

Comments are closed.