Klimaat-protest

Klimaat-protest

Foto uit Facebook

Was ik de enige die enigszins cynisch was over de klimaat spijbelaars?
Toen ik deze week reageerde op het blog van Rob (Blogger uit Amsterdam-Zuidoost) werd me verteld dat we toch blij moesten wezen dat de jeugd zo betrokken was. Ach wat, heel veel jongeren vinden het gewoon wel een leuke onderbreking van een saaie schoolweek.

Dat jongeren onze zorgen over het klimaat delen en proberen er wat aan te doen, is natuurlijk prima. Maar protesteren en na afloop massaal naar Mac Donalds gaan, Coca Cola in plastic flesjes meenemen en die flesjes slordig op de grond gooien, naast alle andere (plastic) rotzooi….. Kom op zeg! Dat is toch allerminst klimaatbewust!
Laten ze maar eerst beginnen met het opruimen van hun eigen rotzooi, proberen wat minder fastfood te consumeren en vooral gewoon naar school te gaan. Dan kunnen ze in ieder geval leren hoe het beter zou moeten. Misschien dat dan in de toekomst daadwerkelijk iets wordt bedacht waar de wereld beslist beter van wordt.

7 thoughts on “Klimaat-protest

  1. Ik hoor het vaak de opmerking de jeugd van tegenwoordig ! Nou zal best wat aan mankeren, maar wij geven als oudere generatie niet bepaald het goede voorbeeld. Nu lijkt het net of zij verantwoordelijk zijn voor wat er fout gaat. Maar het zijn toch de ouderen die opvoeden, die door hun consumeer gedrag niet bepaald milieubewust bezig zijn, het zijn de ouderen die massaal met vliegtuig en cruiseschip op vakantie gaan. En misschien gooien wij het afval niet letterlijk op straat, maar de afvalberg word door ons gedrag wel steeds groter. Schuif de verantwoordelijkheid niet af naar anderen, maar kijk naar je eigen gedrag en doe daar wat aan. Pas dan kun je zeggen wat anderen beter moeten doen.

  2. Ik sluit me helemaal bij je aan, begin maar met het opruimen van je eigen rotzooi…

  3. Ik heb ook zo mijn twijfels over dat klimaatspijbelen van de schooljeugd. Als ik zie wat de jeugd die heen en weer fietst naar school in Gouda achter laat onderweg……!!

  4. Het is nog steeds hard nodig, dat het zwerfvuil in mijn regio wordt opgeruimd door een ploeg senioren, die iedere week móeten opruimen omdat met name op plekken waar de jeugd rondhangt de grond vol ligt met: chipszakken, plastic flesjes en – blikjes, snoeppapier, bierflesjes, pizzadozen, sigarettendoosjes enz enz.

    Als zij dat niet zouden doen was het hier één grote vuilnisbelt.

    Pas als deze door mij zeer gewaardeerde vrijwilligers (!) niks meer zouden vinden aan troep op wegen en straten, dán ga ik dit soort protesten onmiddellijk heel erg serieus nemen.
    Eerder niet.

Comments are closed.