Draadloos

draadloosAfgelopen september trok Ziggo de stekker uit de analoge TV-uitzendingen. Het werd allemaal digitaal. En helaas, ons trouwe toestelletje op de slaapkamer kon met het groot vuil mee. Zelfs de kringloop wilde het niet hebben.
Nou is het niet zo moeilijk om een nieuwe digitale TV te kopen, maar op de slaapkamer zijn de mogelijkheden wat beperkt. Er liep een (oude) coax-kabel die niet meer zou voldoen. Een nieuwe kabel aan laten leggen, dat zagen we niet zo zitten. We besloten om, met behulp van een Chromecast, te gaan streamen, dus draadloos te kijken. Daar zien we tenslotte al geruime tijd dagelijks reclame over.
We kochten dus een smart-TV, die net als de oude analoge aan het plafond gehangen moest worden. Geen probleem, daar kwam een monteur voor. “En waar is de coax-kabel?”, was zijn eerste vraag. We vertelden dat wij via Chromecast wilden gaan kijken. Waarop hij duidelijk vertelde dat zoiets helemaal niet kon. Maar we kunnen zelfs op ons telefoontje tv kijken, melden we. Want we zijn dan wel oud 😉 maar nog erg bij de tijd. Nou mevrouw, ik weet zeker dat het niet kan! Na het ophangen, wenste hij ons succes en ging weg.
En, had ie gelijk? Nee hoor, we kijken sinds vorige week vanuit bed niet alleen een hele reeks aan TV-kanalen, maar ook Netflix, uitzending gemist en You Tube. Via een smartfoon, dus wel een tikkie omslachtiger. Maar toch, we kijken en met veel plezier!

5 thoughts on “Draadloos

 1. Het wordt mij herhaaldelijk aangeraden: ‘mam, zoek iets beters, neem een decoder en netflix en zo…’
  Maar ik geef niets om films, een enkele herhaling bekijk ik wel op de laptop en dat is me genoeg. De tv op de slaapkamer zet ik nooit aan.
  Dus waarom zou Ik?
  Het zal voor henzelf zijn, handig als ze op bezoek komen. ☻

 2. @Marthy: dat is ongeveer hetzelfde. Je kijkt dan via internet. Vraag me niet hoe… 😉 het werkt hier, maar de techniek uitleggen is heel andere koek….

 3. Van wat jij vertelt heb ik niet zoveel verstand maar wij kijken hier in Frankrijk wel Netflix, wat wij delen met een van onze kinderen en ook uitzending gemist. Dit allemaal via een kabeltje tussen mijn pc en de televisie.

 4. Hier ongeveer hetzelfde.
  Hans zijn tablet of mijn telefoon daar bedienen we de tv in de slaapkamer mee. En scheelt centjes ook anders hadden we hier ook zo’n kastje neer moeten zetten. Wij zitten bij online en werd het ons zelf aangeraden👍🏻

Comments are closed.