Antwerpen

Niet alleen de dieren in de Zoo zijn het aankijken waard. Ook de diverse gebouwen zijn bijzonder. Soms waan je je op weg naar een Egyptische tempel. In hoeverre de dieren zich er echt “senang” voelen, kan ik niet gissen. Ze worden er in ieder geval met liefde verzorgd, maar zo veel ruimte als in Rotterdam is er niet beschikbaar. Antwerpen-dierentuin-beeld-004
Ook staan er diverse beelden. Deze ruzieënde kikkervaders met hun zonen op de nek vond ik wel heel erg leuk.

Antwerpen-dierentuin-beeld-009

Hoe kan het anders, in hier kwamen we ook Suske en Wiske tegen 😉
Op dit moment is er in de tuin ook het China Light Festival aan de gang. Overal zagen we grote kleurige bloemen en Chinese figuren, die ’s avonds een sprookjesachtige sfeer gaven.

6 thoughts on “Antwerpen

  1. Wij gaan graag naar Blijdorp, maar niet in de schoolvakanties. Hebben een abonnement, dus is het niet erg als je maar even blijft. Anders is het wel een prijzig gebeuren.

  2. In oktober waren we nog een krappe anderhalf uur in Diergaarde Blijdorp. Ik vond het een hel, maar dat kwam ook door de herfstvakantie en enorme drukte met veel hysterische kinderen, die totaal niet gecorrigeerd werden door de ouders. We hebben alleen de vogelshow kunnen zien, want veel dieren waren er niet eens. Ik denk vanwege het helse gekrijs en de idiote drukte. Het enige dierenpark dat ik erg leuk vond was het Noorderdierenpark in Emmen. (Nou ja, ook die in Singapore, maar dat is iets te ver weg). Het Noorder dierenpark is helaas ter ziele en moest plaatsmaken voor het zwaar over the top gebeuren Wildlands.
    Ik denk niet dat ik ooit nog een dierentuin bezoek. Eigenlijk weet ik het wel zeker 🙂

  3. Ik vind het heel mooi zo met al die kleuren. Men probeert in ieder geval bezoekers te trekken.

  4. Dat festival lijkt me mooi als het verlicht is. Er wordt veel gedaan om bezoekers te trekken, zeker ook bezuinigd op subsidie. ☻

Comments are closed.