Guilty pleasure…

Ook al kan ik mijn tijd zelf indelen, doen wat ik zelf wil, soms bekruipt me een gevoel van lichte schaamte als ik bezig ben met iets wat geen nut heeft, soms een beetje dommig is. “Guilty pleasure” heet dat tegenwoordig. Want zomaar een kwartiertje niks doen, de tijd aan je voorbij laten gaan en ondertussen kijken naar iets wat ook al geen hogere waarde heeft, zou je zo wel kunnen noemen. Ik kijk graag naar YouTube filmpjes van allerlei fabrieksprocessen. Zoals duizenden koekjes maken, snoeprepen of taarten produceren, brood maken van meel tot bruingebakken.
En heb je eenmaal naar รฉรฉn zo’n filmpje gekeken, krijg je van YouTube telkens weer nieuwe aangereikt. Ze duren soms wel lang, maar als je ze stopt, kun je later weer verder gaan ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰

8 thoughts on “Guilty pleasure…

  1. ik kijk eigenlijk zelden naar filmpjes. Het gaat me te langzaam. Ook aan vloggers heb ik een broertje dood. Als ik al een filmpje start dan haal ik nooit het einde maar klik het weg. Maar een goede detective of film op tv daar kan ik echt van genieten..

  2. Onlangs schreef iemand mij dat ze niet direct kon reageren omdat ze nu eerst wat ‘nuttigs’ moest doen. Kennelijk is op mij reageren niet nuttig. ๐Ÿ˜‰

  3. Grappig dat je het kijken naar die fabrieksprocessen zo leuk vindt. Ik zou het voor mezelf niet bedenken, maar de vraag of ik met iets zinvols bezig ben duikt regelmatig ook bij mij op. Tegenwoordig negeer ik hem dan weer meteen, maar alleen al het feit dat tie opkomt, die vraag hรจ.

  4. Die processen vind ik fascinerend maar filmpjes ervan bekijken? Liever bak ik zelf koekjes. Zeer onnuttig maar lekker!

  5. Wat zit dat toch nog diep in onze generatie, Els. ๐Ÿ™ Het ‘nuttig’ bezig zijn werd er dan ook ingejast vroeger.

  6. Dat gevoel van lichte schaamte wanneer je iets doet wat niet nuttig is ken ik wel, zal wel door onze jeugd komen die anders was dan die van onze kinderen want ik heb niet het gevoel dat zij daar last van hebben.;-)

  7. Hahaha, wat errug. Ik heb even gekeken en even was echt meer dan genoeg. Ach, ieder haar eigen guilty pleasure.. Doe mij maar een kroket van de Febo

Comments are closed.