De muziek van Harry Bannink

Harry-BanninkIk maak er geen geheim van dat ik een echte fan ben van de muziek van Harry Bannink. En toen ik maanden geleden de aankondiging las van een eenmalige voorstelling, besloot ik meteen dat ik daar naar toe wilde. Dus gingen Leo en ik vorige week zondag naar Tivoli Vredenburg in Utrecht. Er werden een groot aantal liedjes van Harry Bannink gespeeld en gezongen, vooral die uit de jeugd-programma’s, zoals  De film van Ome Willem, Sesamstraat, De stratenmaker op zee show. Prachtige muziek maar ook prachtige teksten van Willem Wilmink, Rob Crispijn, Hans Dorresteijn en nog vele anderen. Uitgevoerd door ook een keur aan artiesten. Want zeg nou zelf, wanneer zie je Loes Luca, Wieteke van Dort, Hans Dorresteijn, Edwin Rutten en nog anderen in één programma. De originele band van Harry Bannink speelde ook en de liedjes werden aan elkaar gepraat door Bannink-kenner Gijs Groenteman van de Grote Harry Bannink Podcast, waarvan er inmiddels al 40 afleveringen zijn te beluisteren.
Het was een heerlijke avond daar op de 7e verdieping van Tivoli Vredenburg.
Vandaag zijn gedeelten van de voorstelling te zien in het TV-programma VPRO Vrije Geluiden, om 10.30 op NPO 1. Volgende week, dus zondag 30 december, zal een tweede selectie worden uitgezonden.

7 thoughts on “De muziek van Harry Bannink

  1. Dat zal de podcastshow zijn, zag ik in Walhalla theater op Katendrecht. Een aanrader, maar dit was een speciale voorstelling met liedjes yit de kinder tvprogramma’s. We hadden een mooie en late avond

  2. ik ga daar ook naar toe, met een vriendin. Pas in juni, we hadden de laatste twee kaarten, op ‘slecht zicht’ plaatsen. Maar we vonden toch dat we moesten gaan!

  3. Els, de tijden van weleer, beleefden we weer.Wat een prachtige producten levert de samenwerking tussen taal- en toonkunstenaars op.VPRO Vrije geluiden is sowieso een boeiend programma.

Comments are closed.