(Bijna) onbetaalbaar

Zo nu en dan stuit ik op dingen waar mijn verstand bij stil staat. Dat er blijkbaar mensen zijn onwaarschijnlijk dure zaken kopen. En niet op een beurs voor miljonairs, maar gewoon bij de grootgrutter in het schap.
duurVorige week zocht ik iets en viel mijn oog op een potje frambozen. Het was maar een klein plastic potje met wat grijzig-roze vruchtjes. Ik vond het er niet echt smakelijk uitzien en het stond op het schap “verrijkers”, een term die me sowieso al belachelijk voorkomt. Het bleek te gaan om frambozen, die gedroogd waren. Niet gewoon, maar gevriesdroogd. Het potje met een inhoud van 35 gram kostte Eur. 3,99.
Zo zeg, duur hoor! Ik wilde meteen de kiloprijs uitrekenen, maar die stond er zelfs bij: Eur 114,00.
Wie strooit zoiets nou toch over zijn bakje havermout? Dat je er een smaakje aan wil geven, allá. Maar neem dan gewone diepgevroren frambozen of een lepeltje jam…
Het zal wel verkocht worden, anders zou het niet in het assortiment zijn. Maar ik laat het rustig staan waar het staat!

8 thoughts on “(Bijna) onbetaalbaar

  1. Pfffff, wat een onzin, en snap gelijk waarom dat verrijkers genoemd worden. Dat verwijst naar de producenten van dit soort producten lijkt mij.

  2. Ik ben ze nog niet tegengekomen. Maar zoiets komt er bij mij ook niet in. Ook niet met de kerst.

  3. Jeetje, dat schap loop ik altijd voorbij, …. maar smakelijk ziet het er zeker niet uit. Ik denk niet dat daar veel omzet in zit 😉

Comments are closed.