Trend

foodhal.jpgRotterdam heeft er een nieuw “eetpaleis” bij, een foodhal op de Wilhelminapier. Leo en ik liepen er afgelopen weekend doorheen. We waren op weg naar iets anders, hadden geen honger. Maar kregen ook geen trek bij het zien wat zo’n foodhal inhoudt.
Het zal wel een trend zijn en bij jongeren heel geliefd, maar wij vinden dat zelf je eten halen, het geserveerd krijgen op een kartonnen plaatje, bordje of in een servetje gerold, nou niet het toppunt van culinair genoegen. Koffie uit kartonnen bekertjes, bier zonder glas, nee het trekt ons niet aan. Misschien zijn we er te oud voor aan het worden. Hebben we behoefte om ons te laten bedienen, ik weet het niet. Maar geef ons maar een gezellig café met een vriendelijke serveerster en net bestek en servies.

8 thoughts on “Trend

  1. Niets met leeftijd te maken Els. Eerder een kwestie van smaak. Koffie uit kartonnen bekertjes, bah. Een een goed glas wijn wil ik ook in een goed glas.

  2. Ik vind zulke plekken wel leuk om te bekijken, maar van wegwerp servies eten en uit een kartonnen beker drinken strookt niet met mijn wens om afval te verminderen , dus dat sla ik over.

  3. Koffie uit een kartonnen bekertje zou verboden moeten worden. Maar verder vind ik dit soort trendy plekken wel leuk. Al was het maar voor de mooie vaak industriele ruimten.

  4. In Eindhoven, Strijp-S kon mij dat prima bevallen. En ik ben ook 65+. Ik hou wel van nieuwe initiatieven.

  5. Trendy vind ik wel leuk om eens te zien, maar is zeker niet altijd gezellig. Ik voel me eigenlijk nog het meest op mijn gemak in een wat kneuterig restaurant zoals wij er hier een paar van hebben. Daar kom ik erg graag. Eten is er altijd lekker en ze kennen je, want iedereen blijft daar heel lang werken. Zo’n eetpaleis zou op het Friese platteland een ontzettend snelle dood sterven. 🙂

Comments are closed.