Tentoonstelling

Wieneke schreef er al meerdere keren over. Ze was weg van de tentoonstelling “Iran, bakermat van de beschaving” in het Drents Museum in Assen. Ook wij waren zeer onder de indruk van wat we daar te zien kregen.
De eerste aanblik van de tentoonstelling was meteen al “wow, dat is prachtig!” Je waant je in een Perzische bazaar. De vitrines zijn allemaal van vier zijden te benaderen, zodat je niemand in de weg loopt en alles goed kunt bekijken. Dat is heel fijn als het druk is. Bekers en kannen van vele, vele eeuwen oud, maar zo mooi en verfijnd. Ook in een modern interieur zullen ze niet misstaan.
Wat waren de Perzen al ontwikkeld toen wij nog in berenvellen liepen. Misschien lijkt het nu een wat achtergebleven land, met achterhaalde ideeën. Maar ze hadden een hoogstaande cultuur, waarvan prachtige voorbeelden te zien zijn. Schitterende schalen, borden, juwelen en dat allemaal zo mooi tentoongesteld. De tentoonstelling is vrij compact, maar je kunt op je gemak alles van dichtbij bekijken.
Op diverse plaatsen kon je ook filmpjes bekijken van Iraniërs die in Nederland wonen en werken en met liefde over hun land en cultuur vertelden. Een zeer boeiende tentoonstelling!

Deze slideshow vereist JavaScript.

6 thoughts on “Tentoonstelling

  1. Inderdaad. De aankleding en presentatie waren sfeervol en de kaartjes bij de objecten waren in leesbare taal. Heb ook het DM gecomplimenteerd.

  2. Mooi, mijn collega hier komt uit Iran en die is er naar aanleiding van het verhaal van Wieneke ook naartoe geweest.

  3. Ach, jullie zijn er geweest. Wat leuk om te lezen, dat jullie het ook indrukwekkend vonden. Het Drents Museum is heel goed in dit soort tentoonstellingen.

  4. Ja, ik had er ook al door Wieneke zin in gekregen, in die tentoonstelling. Wij willen zeker nog heen, maar ik zou echt niet weten wanneer. In ieder geval dank voor de herinnering

Comments are closed.