Geurtje

Loop een willekeurige drogist in en je wordt overweldigd door het enorme aantal geurtjes, shampoo, lotionnetjes en flessen doucheschuim. Je zou bijna denken dat je niet zonder kan. Maar dat is helemaal niet waar.
Na de operatie in maart heb ik me niet meer met zulke spullen gewassen of gedoucht. Uit praktische overwegingen, want al die zeep en dat schuim zijn bij operatiewonden verboden. En bij bestralingen mag het ook al niet. De niet bestraalde delen van mijn lijf mochten wel ingezeept worden, maar dat werd zo’n gedoe. Dus douche ik me al die tijd gewoon met water. Ook deodorant laat ik staan, ook omdat je toch al snel ongemerkt verder smeert of spuit dan goed is.
badschuim
In het begin voelde ik me onzeker en vroeg ik Leo regelmatig te melden wanneer ik zou stinken. Nee, hij rook niks. Nou was ik natuurlijk mijn kleding zeer regelmatig en nu nog een tikkeltje vaker. Maar nee, hoe warm het ook was… geen muffig luchtje te bespeuren. Ik weet niet of ik nooit meer zo’n heerlijk geurende fles zal gebruiken. Het geeft toch wel een lekker luxe gevoel. Maar echt nodig, nee, dat is het niet.

10 thoughts on “Geurtje

 1. Dank voor het advies. Ik denk dat ik mijn haar de ene week met shampoo ga wassen en de volgende week spoelen.

 2. Ik gebruik zelf Guhl shampoo. Geen cremespoeling maar wel versteviging van Lidl. Je kunt ook je haar gewoon uitspoelen. Maar zo nu en dan shampoo gebruiken…

 3. Even een vraagje (aan de dames). Vanmorgen mijn haar gewassen. Ik gebruik Elsève multivitamines, indertijd aanbevolen door de consumenten bond..
  Maar na het wassen jeukt mijn hoofd de hele dag. Ook cremespoeling (ook van Elsève) helpt niet.
  Iemand een advies?

 4. Hier ook alleen dagcreme. Anders voel ik me gezicht trekken. Gebruik alleen water onder de douche en sinds mijn oksels begonnen te jeuken gebruik ik ook geen deodorant meer. Als je zweet even met water spoelen.
  Één keer in de zoveel dagen gebruik ik lotion op mijn benen. Anders wordt de huid te droog.

 5. Het luxe gevoel, dat lijkt mij ook het enige wat de geuren bieden. Verkooptechniek.
  Met deze warmet gebruik ik alleen deodorant, verder alleen water.
  Ook geen dagcrène, het doet me alleen maar meer zweten.

Comments are closed.