Decadent

Wat deed je in die uitzonderlijke hitte van vorige week? Lui in de tuin liggen, koele drankjes drinken op een beschaduwd terrasje? Naar de film of naar een museum? Er waren vele mogelijkheden. Het NOS journaal was voor ons op zoek gegaan. Er waren mensen die de mergelgrotten bezochten. Slim! En wat vonden ze als nog een ultiem koele plek? Een skipiste (!) in Landgraaf. Daar moest je goed inpakken, want de temperatuur kwam niet boven de 5 graden uit. Ja, dat is natuurlijk wel koel!!!
Maar ik vraag me af wat men gaat doen als het hier in de winter gewoon koud is. Als er sneeuw ligt en de temperaturen onder nul dalen. Oké, dat lijkt vooralsnog niet te gebeuren, maar wie weet?
Gaan we dan naar de sauna of onder de zonnebank? Krijgen we dan berichten over vluchten naar een land waar de zon gedurig schijnt en je kunt bakken in pakweg zo’n 38 graden.
Ik vind zo’n skipiste in de zomer de decadentie ten top. Er mogen dan zonnepanelen op het dak van dat sneeuwpaleis liggen, het blijft toch iets absurds. Nu is het eindelijk echt zomerweer, is het weer niet goed.
decadent

7 thoughts on “Decadent

  1. Idd. Erg decadent, en dat in een tijd dat we duurzaam moeten leven. Wat een verspilling. Men heeft het maar over de CO2 die koeien zouden produceren. (waar geen steek van klopt) Trouwens hoeveel mensen gaan deze vakantie de lucht in op Schiphol? Twaalfmiljoen! Hoe vervuilend is dat? Ik gun ieder de hoognodige vakantie maar men moet dan niet klagen over het millieu waardoor hardwerkende mensen enorme investeringen opgelegd worden. Het is overigens een fantastische zomer. Onze zonnepanelen loeien de hele dag! Maar als de donkere dagen straks weer komen en we stroom het hardste nodig hebben dan is het er niet….

  2. We moeten leren omgaan met het weer wat we hebben. Je kunt het toch niet wijzigen.

Comments are closed.