Privacy

privacyDe ons opgedrongen privacy-regels beginnen nu al absurde vormen aan te nemen.
Ik hoorde het laatst ook al bij de apotheek “nee mevrouw, dan moet u een verklaring hebben dat u het voor meneer mag ophalen”. De mevrouw sputterde en vertelde dat ze al jaren lang de medicijnen voor buren ophaalde. Maar nee, ze moest en zou….
Ik dacht “nou ja, voor buren of vrienden…. daar kan ik me iets bij voorstellen”. Maar intussen weet ik dat ook mijn eigen Leo mijn medicijnen niet meer mag ophalen, of ik die voor Leo. Tenzij er een verklaring ligt, je met een identiteitsbewijs kunt aantonen dat je echt je eigen ik bent, dan……
Nou ja, dat is toch een beetje al te ver doorgedraaid! Hoe zal dat gaan in noodsituaties? Dat je goed controleert en dat er geen medicijnen zo maar meegegeven mogen worden, oké. Maar dit slaat voor mij alles.
Nou, maar eens kijken hoe dat in de praktijk gaat werken. Het zou me niet verwonderen als zoiets niet werkbaar blijkt en dus vanzelf verdwijnt.

8 thoughts on “Privacy

  1. Oh, ik haal altijd medicijnen op voor een dochter. Ben benieuwd. Ik word er bij voorbaat al moe van.

  2. Overdreven hoor.Lastig ook.

    Bij de post is het al heel lang zo.
    Ik kwam met een postwissel van een van de kinderen maar kreeg niets mee hoewel de postkantoorhouder me persoonlijk heel goed kende. Daar mocht hij niet mer op afgaan.
    Ik moest een paspoort van mezelf èn dat van het kind laten zien.

  3. Ik ben het helemaal met je eens Els. Wij kregen van de week ook zo’n brief. Onze medicijnen worden aan de deur bezorgd door een meneer van de apotheek. Moet deze meneer ook een verklaring van ons krijgen?

Comments are closed.