Stoomtrein

Onze postcode viel in de prijzen bij de Postcode-loterij. We wonnen een dagje uit en kozen voor een ritje met de stoomtrein van Hoorn naar Medemblik. Dat betekende heel vroeg ons bedje uit, want om op tijd te zijn moesten we al om 8 uur met de (gewone) trein. Op Utrecht Centraal hadden we afgesproken met schoonzus en zwager en gevieren reden we dus verder naar Hoorn. Hoewel nog buiten het grote vakantieseizoen en vlak vóór het Bello-feest was het toch al behoorlijk druk. Er was een Duitse filmploeg bezig en de informatie-meneer begon dan ook maar met ons in het Duits te praten 😉
Een heerlijk nostalgisch reisje. In een traag gangetje reden we langs de stationnetjes van Wognum-Nibbixwoud en Twisk en kwamen zo in Medemblik.
We hadden nog tijd om een kijkje in het bakkerijmuseum te nemen, waar net gevulde koeken werden gebakken. Mmmm, die namen we maar mee voor onderweg, want we gingen nog verder. Nu met de boot naar Enkhuizen.
Gewoon een lekker dag je weg, geen zorgen. Even uitpuffen na alle opwinding van de laatste maanden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

11 thoughts on “Stoomtrein

  1. Ik speel niet mee en kan dus ook niets winnen. Desalniettemin lijkt me dat best de moeite waard om ook eens te doen.

  2. Ooit reed ik ook een historisch tochtje.
    Toch had ik meer het idee dat het voor de omstanders een plaatjeis.
    Zelf herinner ik mij vooral de volle waslijnen in de achtertuinen.

    Nostalgische groet,

  3. Wat is NL toch mooi en wat zijn er veel leuke dingen te doen. Een zo’n dag kan al een welverdiend vakantie gevoel bewerkstelligen.

  4. Wat leuk Els om zo’n dagje uit te krijgen van de postcode loterij en een goede keuze. Ze hebben prachtig materiaal daar in het hoge Holland en de rit brengt je terug in de tijd en gaat in dat zelfde tempo van vroeger. Ook de combinatie met de boottocht is geweldig. Een paar jaar terug zijn wij ook in die mooie stadjes geweest daar aan de oude “Zuiderzee”, maar helaas reed de trein toen niet dus dat staat bij ons nog op het verlanglijstje. En Els na zo’n nare periode nu lekker met z’n vieren gezellig een dagje weg, fijn genieten.

Comments are closed.