Piekeren

piekerenGek toch, dat je gedachten soms in één keer totaal omdraaien. Een tijdje geleden stond ik weer eens op de weegschaal. Die staat op zolder, zodat ik niet elke dag in de verleiding kom er op te gaan staan en te zien dat ik toch niet ben afgevallen. Maar deze keer bleek ik ineens zomaar een kilo minder te wegen. Eén hele kilo!! “Zo, eindelijk toch succes”, dacht ik bij mezelf.
Een paar weken later bleek ik weer borstkanker te hebben. En ineens schoot me dat gewicht te binnen. Nee, dat kwam natuurlijk niet van minder eten, dat was het gevolg van…… Toen ik daarna ook nog een keer te horen kreeg dat ik wat “magerder” was geworden en ik ineens een maatje minder aan kon, bleven de nare gedachten maar in mijn hoofd ronddraaien. Het meest logische is dan weer op die weegschaal gaan staan, maar dat durfde ik niet. Ik stelde de gang naar zolder telkens uit. Want stel je toch eens voor…. In mijn gedachten wees die schaal inmiddels vele, vele kilo’s minder aan. Totdat ik al mijn moed bijeen raapte en mezelf toch maar weer eens woog.borstkanker-lint2
En….? Gewoon hetzelfde gewicht, niks verder afgevallen. Erg…? Welnee, ik kikkerde er helemaal van op. Dat is toch gek….?

8 thoughts on “Piekeren

  1. In jouw geval kan ik het me voorstellen dat je hier ongerust over was. Ik heb geen weegschaal, ook nooit gehad. Als mijn broeken te strak gaan zitten eet ik vier weken geen koekjes meer bij de koffie.

  2. Ik sta er dagelijks op en dat geeft een rustig gevoel. Ik kan meteen ingrijpen als de getallen me niet bevallen.

    De gewone weegschaalangst begrijp ik niet, maar jouwe wel. Gelukkig ben je nuchter genoeg om de piekerknop uit te zetten

  3. Ik kan me voorstellen dat de gang naar die weegschaal dan pijnlijk wordt.

Comments are closed.