Noodzakelijk…?

soepmakerIn een van de reclameblaadjes zag ik dit. En ik dacht ‘Heb ik dat nodig”. Nee, natuurlijk niet, want soep maken doe ik regelmatig  en zeg nou zelf, soep maken is toch kinderspel. Alles, ja echt alles kan in de soep. Van ui en knoflook tot tomaten, courgettes, vlees, vis, maar ook rijst, pasta, bulgur of wat er maar in huis is. Zo’n lekker bordje soep dat altijd weer net iets anders smaakt.
Ik kook meestal een flinke pan vol. Heb er zelfs een keer een echt grote pan voor gekocht, zo een van 5 liter. Dat is nog niks vergeleken bij de soeppan van mijn nichtjes, die het formaat wasketel benadert. Daar kun je een extra bordje van uitdelen.
Ik heb eens gekeken hoe het apparaat werkt. Echt veel tijd zal het niet besparen. Wel veel ruimte in het keukenkastje. Die soep zal best binnen te houden zijn, dat wel. Maar die extra smaak van met liefde gekookte soep, pruttelend en zacht geurend, zou je die er ook in proeven?

6 thoughts on “Noodzakelijk…?

  1. Flauwekul, staat binnen een halfjaar ongebruikt in de weg. Ik heb nog een grote Lagostina pan van het begin van mijn trouwen, heerlijk voor erwtensoep, bruine bonensoep en meer van dat lekekers.

  2. De soep zal heus wel smaken maar noodzakelijk? Misschhien voor kleinbehuisden, zelf houd ik de grote soeppan in ere. Ideaal ook om basisbouillons te maken en in te vriezen.

  3. Absoluut niet noodzakelijk. Kan wat mij betreft meteen in de toptien van nutteloze keukenhulpjes. En er dan ook nog zo’n aanstellerige Engelse naam aangeven…Geef mij onze gewone grote soeppan maar.

Comments are closed.