Boek

Met veel plezier las ik dit boekje, met de verzamelde columns van Matthijs van Nieuwkerk over zijn bewondering voor Charles Aznavour. Voor hem is het de beste zanger die ooit geleefd heeft.
Ook ik ben helemaal weg van deze chansonnier, die zelfs nu, op 94 jarige leeftijd, nog zeer regelmatig optreedt. Ik dacht wel alle chansons van Aznavour te kennen, maar meteen al op de eerste bladzijde stuitte ik op een voor mij onbekend lied. Maar YouTube biedt uitkomst en inmiddels kan ik het al (bijna) meezingen.
Sommige stukjes zijn overigens wel een beetje er met de haren bij gesleept en dat schrijnt soms. Maar al met al is het een aardig boekje om zo nu en dan ter hand te nemen, bij voorkeur met een CD van Aznavour op de achter-grond. Maar dat spreekt natuurlijk vanzelf… 😉

3 thoughts on “Boek

  1. Ik was benieuwd wat je van het boek zou vinden. Met Aznavour heb ik weinig. Hij heeft een mooie stem maar ik heb weinig met de Franse taal en dan beklijft het niet (ik dacht: ik gebruik ook eens een moeilijk woord,haha.) Misschien dat ik het via de bieb ga reserveren want ik ben benieuwd naar de schrijfstijl van Matthijs.

Comments are closed.