Gelukkig zijn…

Als je zegt dat je altijd opgewekt en vrolijk bent, het leven zonnig inziet en blij bent dat je leeft, dan kom je wellicht over als een “blij ei”. Voor mij heeft die uitdrukking de bijsmaak van enigszins simpel in het leven staan. Want zeg nou zelf, niet elke dag is het alleen maar lachen.
Toch kan ik oprecht zeggen dat ik me elke dag gelukkig voel. Dat ik vrolijk opsta en met een lach begin aan de dag. Nooit eens somber, chagrijnig, depressief? Och natuurlijk, zo nu en dan is er heus wel eens iets te klagen.
Maar meestal zie ik de toekomst vrolijk in. Veel zorgen probeer ik me niet te maken, want alles gaat zo als het gaan moet en komt uiteindelijk op zijn pootjes terecht.
Daarom maakte dit venster zo veel indruk op me. Ik zag het in de Laurenskerk, waar ik eergisteren over schreef. Ik betwijfel of ik “verlichting” kan bereiken. Zeker dat ik anderen zal “verlichten” ben ik al helemaal niet. Maar vriendelijk zijn, niet slecht denken over anderen, waar mogelijk helpen, dat zal me toch wel lukken, hoop ik.

7 thoughts on “Gelukkig zijn…

  1. “Doe wel en zie niet om.” Dat zei mijn oma altijd en ik ben het nog steeds roerend met haar woorden eens.
    Wat betreft m’n gezondheid heb ik nog wel wat verlangens op mijn lijstje staan…

  2. Ik doe mijn best om aardig te zijn en iemand te helpen. Meestal ben ik heel gelukkig want ik heb een goed leven en ben daar dankbaar voor. Soms komt iets iets op je pad waar je zorgen over hebt en dan is het leven wat moeilijker.

  3. Zorg dat je het op je eigen vierkante meter allemaal zo goed mogelijk doet. Beetje vriendelijkheid, beetje begrip tonen, beetje aardig zijn, beetje dankbaarheid als het allemaal goed gaat, niet tobben over dingen die je niet kunt veranderen…… het zal al heel veel schelen in deze barre tijden.

    Blij ei zijn zie ik dus niet als simpel. Het is gewoon keihard werken 🙂

Comments are closed.