Veerkracht

Een scrabble-vriendin heeft in haar leven al vele moeilijkheden overwonnen. Lange tijd sukkelde ze ernstig met haar gezondheid en zelfs nu laat die te wensen over. Toch is ze altijd optimistisch en vrolijk en laat ze zich door niks uit het veld slaan.
Maar één van de laatste dagen van het oude jaar overkwam haar iets dat haar hele wereld op zijn kop zette. Ze werd in haar huis overvallen, gegijzeld door een groep mannen en beroofd van alles wat waardevol was. Ze woont op de bovenste verdieping van een flat, nou niet meteen de plek waar je een overval zou verwachten. Het bleek dan ook een vooropgezet plan te zijn geweest. De man die haar altijd zo vriendelijk had geholpen, zat in het complot. Wie het hele verhaal wil lezen wil, klikt hier.
Och, och, je zou voor minder van de kook raken. Maar niet W., die inmiddels alweer gewoon elke keer present is bij de scrabble-club. Haar vertrouwen in de mensheid mag dan wel een flinke deuk hebben opgelopen, ze laat zich echt niet alle pleziertjes afnemen, vertelde ze ons. Het is echt een vrouw met een enorme veerkracht!

7 thoughts on “Veerkracht

  1. Dat is toch verschrikkelijk om dat te moeten meemaken. Lafaards, oudere mensen bestelen. Wat een sterke vrouw!

  2. Ik heb het verhaal gelezen, gewoonweg schandalig om zo misbruik van iemand te maken. Deze vrouw staat sterk in haar schoenen om de draad zo snel weer op te pakken.

  3. Oh Els, wat heb je dit mooi verwoordt. Zo is het ook echt, zij geeft nooit op en gaat steeds weer door ondanks haar problemen met haar gezondheid. Maar dit was wel een hele “harde” klap. Het is ook zo erg als je zo veel vertrouwen had in iemand, die je dan zo kapot wil maken en in het complet zit van de overvallers. Heb er geen woorden voor! 😡😢

Comments are closed.