Art déco

Met schoondochter ging ik naar de tentoonstelling Art Déco in het Gemeentemuseum in Den Haag. Ik ben altijd zeer gecharmeerd de modetentoonstelling die daar te zien zijn. Ook nu weer een tentoonstelling gegroepeerd om Paul Poiret, de modeontwerper die de vrouwen verloste van het corset. En daar ben ik hem zelfs nu nog dankbaar voor!
Een joyeuze man die zich in het begin van de 20e eeuw omringde met mooie vrouwen. Een tijd waarin de mode drastisch veranderde en vrouwen veel meer vrijheid namen en kregen. Nou ja, als je goed in de slappe was zat natuurlijk. Maar wat een plezier om al die mooie dingen te zien. Niet alleen kleding, maar ook films, meubels, kunstwerken, vazen, stofontwerpen en schilderijen. En vreemd genoeg leken de jurken van toen helemaal niet zo buiten het modebeeld van nu te vallen. Schoondochter en ik zagen er een aantal die we zo wilden aantrekken om er meteen een charleston in te dansen 😉
De tentoonstelling is nog tot 4 maart 2018 te zien en is beslist een bezoek waard.

6 thoughts on “Art déco

  1. In Kunsthal in Rotterdam heb ik een keer een vergelijkbare tentoonstelling gezien. Ik vond het mooier dan ik had durven denken!

  2. Ik klik nog eens op de foto’s en nu blijkt dat ik er al geweest ben bij die Art Deco tentoonstelling in november. Maar ik heb toen de meeste aandacht besteed aan De Stijl tentoonstelling die er was.

  3. Mooie spulletjes, inderdaad draagbaar.
    ot
    Els, als ik bij jouw reactie op je naam klik kom ik op een oude weblog, klopt dat? Misschien kun je je gravatar veranderen?

  4. Ik vind art deco een beetje overdreven, vooral in de bouwkunst. alsof genoeg geen genoeg was en er iets bij moest. Maar ook dat heeft wel wat.

Comments are closed.