Onze kip

Klik op de foto voor meer uitleg over dit kunstwerk

“Onze kip”… ?? Ja zeker, dit is onze Ommoordse kip. Ze staat al sinds jaren bij de ingang naar de kinderboerderij in onze wijk. Het kunstwerk is een beetje het symbool van Ommoord. Helaas ook vaak het mikpunt van verveelde mensen, die haar bekladden, oververven of zelfs omgooien en beschadigen. Maar het is gelukkig ook een duidelijk landmark. Als ik er langsloop zitten er heel vaak kinderen op, die gefotografeerd worden door ouders of grootouders. Ze heeft ook nog eens twee grote mooie witte eieren gelegd. Leuk toch zo’n toepasselijk beeld bij de kinderboerderij?

5 thoughts on “Onze kip

  1. Ik ben een groot liefhebber van het soort kunst waar je, zeker als kind, met enorm ontzag naar kunt kijken. En van Wieneke leer ik hier nog even een nieuw woord: vervelia’s. Die neem ik over!

  2. Heel leuk, die kip. Vervelia’s zouden een stroomstoot moeten hebben als ze maar op de gedachte komen om iets te vernielen of te bekladden. Ze hoeven natuurlijk niet dood, maar ze moeten wel even heel erg schrikken en dan een goed boek gaan lezen of zo.

Comments are closed.