Toko

Zo nu en dan rijden we naar de grote Chinese toko in Rotterdam. Er zijn er meer, maar dit was, voor zover ik weet, de eerste. Vroeger was het er rommeliger, kon je er ook levende vis kopen en geurde de winkel naar een Chinese markt. Je kunt er verse oosterse groenten kopen, gedroogde visjes, onbekende kruiden en specerijen. De laatste jaren is het meer gestroomlijnd en werd ook het assortiment heel erg uitgebreid. Er komen niet alleen particulieren, maar ook veel horecamensen, die enorme balen rijst en grote zakken kruiden in hun kar laden. Het assortiment bami is onvoorstelbaar en er staan ontelbaar veel soorten sausen en onbekende groentes en vruchten in blik. Er is een enorme diepvriesafdeling, waar weer heel andere snacks liggen dan de bitterballen en frikandellen van de grootgrutter.
Wij kopen er niet zoveel, maar wij kijken en genieten van de vele kleurige potjes, flesjes en zakjes. Ik vind het gewoon een uitje, want sojasaus is ook bij de Appie verkrijgbaar, maar dat is toch net iets anders. Even me wanen in China en verbaasd rondneuzen.

8 thoughts on “Toko

  1. Ik ga het liefst naar Oriental bij de Euromast, op het schip. Maar er zijn er ook op de Kruiskade. Poolse of Russische ken ik niet zo goed. Ik weet alleen een Russische zaak op de Hoogstraat, richting Oostplein.

  2. Met al die felle kleuren ziet het er heel feestelijk uit!
    Er gaat in een Toko toch weer een wereld voor je open…

  3. Ik ga er vaak naartoe voor de vele soorten thee die ze er hebben, en meestal tegen betaalbare prijzen. Ik ben een echte thee drinker.

Comments are closed.