Leuk

Na een lange reis moet een mens wel eens eventjes naar de wc. Gelukkig is dat in een museum nooit een probleem, al zijn er heel veel verschillen te beschrijven in de een of andere toiletgelegenheid. In het Fries Museum is alles consequent in het Fries, maar gelukkig ook in het Nederlands aangegeven. Al snapte ik deze aanduiding meteen. Het gaf me een beetje “ouwerwets” gevoel. Als kind kwam ik nog wel bij familieleden met een toilet buiten, het huisje. Dus de aanduiding “húskes” was voor mij genoeg, de grafische verbeelding vond ik ook wel mooi. Gek, maar ik zag in de figuren een verpleegster en een soldaat. Maar ja, die moeten ook wel eens plassen nietwaar?

One thought on “Leuk

  1. Het is lang geleden dat ik nog de Friese taal echt machtig was. Mijn vader sprak Fries met zijn ouders en als klein kind ben ik er mee opgegroeid. En de ouders van mijn moeder communiceerde ook in het fries. Bij de ouders van mijn moeder ben ik geboren en was ik dagelijks te vinden. De taal leerde ik verstaan, spreken mocht ik nooit…

Comments are closed.