Bezoek

Daar stond ie ineens aan de vijver. Tjemig, wat is zo’n reiger groot. Veel te groot voor ons kleine watertje, waar trouwens geen vis in te bekennen is. Maar goed, dat kan hij niet weten. Hij keek eens rond, bestudeerde de vijver uitgebreid, maar ja helaas… geen vis dus. En weg vloog ie. Dat kostte nog moeite, want de aanvliegroute is maar beperkt.
Misschien had hij daarom wel een beetje de pest in en wilde hij ons betaald zetten. Want twee dagen later zat onze achtergevel onder de stront. Dat werd dus ragen met de ragebol en ramen lappen. Allemachtig, wat kan zo’n beest schijten!

4 thoughts on “Bezoek

  1. Mijn schoonouders woonden aan de rivier de Drecht waar schoonpa vaak in zat te vissen voor het huis. Altijd kwam dezelfde reiger een meter of wat naast hem zitten, te wachten totdat de vangst naar hem toegegooid werd.

  2. Toen de buren nog een vijver hadden, zaten er altijd reigers op het dak van ons tuinhuisje. Zelfs toen de vijver reeds lang was leeggevist. Het zijn idd schijtbeesten!

  3. Ik had ook een vijver zonder vis, maar de kikker die erin zaten waren bijna allemaal weg op een vroege ochtend. Later hebben we de vijver weggedaan.

Comments are closed.