Erasmus

In Rotterdam, de geboortestad van Erasmus, een van de grootste Humanisten, kom je hem natuurlijk vaak tegen. Niet alleen draagt de Universiteit in Rotterdam zijn naam, we rijden of lopen over de Erasmusbrug, zijn standbeeld staat bij de Laurenskerk en her en der vind je spreuken van hem. Zijn gedachtegoed is nog steeds actueel: vrijheid en vrede. Helaas moet aan beide begrippen nog dagelijks gesleuteld worden in de wereld.

5 thoughts on “Erasmus

  1. Niet alleen een heel intelligente man maar ook een met het hart op de juiste plaats. Terecht dat zijn gedachtegoed tot op de dag van vandaag zijn waarde behoudt. Wel jammer dat de boodschap maar niet wil overkomen.
    Mooie compilatie van foto;s!

  2. Gewoon een super-Rotterdammer ! Ik denk dat er nu meer humanisten zijn dan in zijn tijd.

Comments are closed.