Wat was dat nou…?

Pfft…. dacht ik toch dat ik die malle hack gewoon had laten verdwijnen, bleek dat er diezelfde avond alweer gehackt was en de volgende morgen ook. Heel beangstigend, want wie kan dat nou doen?
dikke zoenGelukkig is dan een appje voldoende om de hulp en de kennis van onze jongste in de strijd te werpen. Hij keek, zag meteen wat er aan de hand was en fixte het lek. Kijk aan zo’n hulp heb ik wat. Want zelf wist ik op geen stukken na hoe te handelen. En nog minder wat de gevolgen voor mijn blog en mijn bezoekers zou kunnen zijn. Gelukkig bleek het een lek in de software van WordPress te zijn. Lennart heeft de laatste update geïnstalleerd en via zijn back-up de oorspronkelijke berichten weer teruggezet.
De schade was daarmee van de baan. De hackers hadden alleen berichten kunnen wijzigen, bij mij en bij bezoekers konden ze geen vitale dingen omzetten of beschadigen.
Hehe… pak van mijn hart. Die hulp is wel een extra dikke zoen waard, niet dan?

Bewaren

Bewaren

5 thoughts on “Wat was dat nou…?

  1. Wat een gedoe Els. Ik krijg alleen verl spam maar die zet WP er niet op. Dit is wel een goede reminder voor mij om weer een backup van mijn blog te maken. Mocht er iets gebeuren dan heb ik tenminste alles nog.

  2. Maar goed dat er nog van die fijne jonge knapen zijn die dit soort ellende voor ons kunnen verhelpen, Els. Een neef van Mart houdt onze WordPress site voor het vakantiehuis in de gaten. Wij betalen hem daar natuurlijk wat voor en hebben het er graag voor over.

Comments are closed.