Niet voor niks…

duur kopje thee in AhoyDoe mij maar een kopje thee, zei ik tegen Leo, toen we op de Boekenmarkt in Ahoy waren. Hij kwam terug met twee loei hete kartonnen bekertjes, één met koffie voor hemzelf en één met water. Het theezakje, de suiker, melk en plastic lepeltjes had hij zelf moeten pakken. Het ene links en het andere rechts van de verkoopstand.
Voor dat bekertje thee moest hij € 2,50 betalen. We vonden het nogal een prijs en Leo had er dan ook wat van gezegd. Maar dat haalde niks uit natuurlijk.
Ik erger me vaker aan de slechte kwaliteit van de Hollandse horeca. Zo’n kopje thee kost aan inkoop niet meer dan € 0,10. Reken er wat bij voor het opwarmen van het water. Want aan service komt er niks bij, de rommel dien je na afloop zelf op te ruimen. Met € 1,50 is het meer dan dik betaald.
Nou ja, het was in ieder geval niet zo duur als het kopje “Chai extra latte” dat ik een paar weken geleden in Leeuwarden geserveerd kreeg. Ik stelde me er veel van voor, maar het bleek een glas slappe thee met wat kruiden en daarbij een glas opgeklopte melk te zijn. Voor € 3,95 ook niet voor niks.
Ben ik nou een eenling die zich hierover druk maakt?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

6 thoughts on “Niet voor niks…

  1. Ik erger me groen en geel aan de Nederlandse horeca. Ik vergelijk natuurlijk met de horeca in Frankrijk, wel hier op het platteland, met de grote steden heb ik geen ervaring. Water bijvoorbeeld. Bertie mag dan makkelijk water krijgen in Nederland, ons lukt het vaak niet. Nee, je kan een fles water kopen bij een maaltijd, kraanwater mag niet geserveerd worden van de baas!! Voor dat je zit staat er al een kan fris water op je Franse tafeltje, ongeacht wat je gaat gebruiken. Brood, zoveel als je wilt. En voor een goed kopje espresso betalen wij hier in de omgeving, 1,20 euro, geserveerd op het terras. De Nederlandse horeca bezoeken wij steeds minder.

  2. Bij evenementen moet je altijd diep in de buidel tasten. Ik drink alleen cafeïnevrije koffie en die verkopen ze zelden. Voor een glas warm water en een zakje thee vind ik 2,50 schandalig veel geld!

  3. Ik drink regelmatig ergens een kopje koffie, maar de prijzen rijzen de pan uit! Nu is het centrum van Amsterdam al helemaal idioot, maar je ziet het uitbreiden naar het platteland. Waar je vroeger wel eens twee drankjes nam is dat er nu echt niet meer bij. Wel jammer!

  4. Er zit natuurlijk meer achter dan alleen de inkoopsprijs… vergunning, belasting, machines, personeel etc. maar ook ik vind het duur. Vaak neem ik een kleine thermos mee als ik op pad ga of gewoon een flesje water.

  5. Het is natuurlijk een vicieuze cirkel en wel verklaarbaar. Het is (te) duur dus mensen gebruiken niet of heel weinig….en het personeel en de ruimte enz. moet toch betaald worden. Je ziet het bij alles. Prijs-kwaliteit verhouding is dan compleet zoek.

  6. Nee natuurlijk ben je niet de enige. Ik ook! Ik drink bijna nooit meer wat ergens omdat ik het gewoon echt te duur vind. Ik drink geen koffie, dus ben aangewezen op thee. Ik hou niet van frisdrank, dus dat valt ook af. Ik wil best betalen als ik een potje thee geserveerd krijg, maar niet voor een glas water. Het is al heel lang ergerniswekkend. Op mijn eerste blog, minstens zeven jaar geleden, had ik het er al eens over. Wel vraag ik tegenwoordig als we ergens iets eten, vaak om kraanwater. (je moet wat, ik mag geen alcohol) En dat is nog nergens een probleem geweest. Dat is wel verbeterd dus.

Comments are closed.