Stroomstoring

Het zal je maar gebeuren. Je hebt een restaurantje, mensen zitten heerlijk te dineren en dan… pfft … het licht gaat uit. Alles donker, de zaak, de keuken. Alle geluid valt weg, want alles stopt. Dan is er lichte paniek!
Het gebeurde ons vorige week in Brasserie De Verandering in Rotterdam-Ommoord.
Het was net na ons voorgerecht. Eerst denk je dat er ergens een stop gesprongen is en dat alles meteen weer aan zal gaan. Maar dat was helaas niet het geval. Het werd een beetje kouder, want de verwarming was ook uitgevallen.
Nee, ze waren daar niet te benijden. Gelukkig was er nog één mogelijkheid om stroom te krijgen en werkte het gasfornuis nog wel. Al kookte de kok bij het licht van zijn smartphone Maar de bediening bleef vrolijk en met een beetje humor en heel veel improviseren lukte het om toch een lekkere maaltijd te serveren. En ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis toe. Top dus, helemaal top!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 thoughts on “Stroomstoring

  1. In Frankrijk gebeurt het nog weleens, we kijken er in ieder geval niet van op. Maar in Nederland is het toch vrij zeldzaam. En dan moet je improviseren en dat deden ze daar. Keigoed vind ik dat.

  2. Prachtig! Iedereen gaat dan meteen met iedereen praten en lachen. Op Gran Canaria aten wij ’s avonds buiten. Stroomstoring dus geen licht. Er kwamen kaarsen, want ze waren stroomstoringen wel gewend. Onze kaars kwam net op tijd want Harry zat stoïcijns door te eten in het donker. Hij had bijna in een enorm insect gebeten. 🙂

Comments are closed.