Boekje

bierboekje Wat ligt daar nou op tafel? Een klein ordnertje, niet groter dan een notitiebloekje. Maar al meer dan 30 jaar in gebruik. Leo schrijft daar consequent op wat hij vindt van het bier dat hij regelmatig drinkt. Niet alleen van een pilsje, maar ook -en vooral- van flesjes speciaal bier die hij krijgt of zelf koopt.
Tijdens zijn werkzaam leven was hij naast zijn gewone baan bij de brouwer van Heerlijk Helder ook nog bierproever. En zo is het ontstaan. In vakanties bezochten we regelmatig een brouwerij, dronken we bijzonder bier.

En dan noteerde hij wat hij proefde. Een tijd lang was bier niet zo populair, maar nu is er regelmatig wel wat nieuws op de markt. En dat houdt hij bij. Netjes op alfabet. Een document voor ons en niet alleen met biersmaken. Want bij sommige notities komen natuurlijk ook die vakanties weer terug in onze herinnering.

Bewaren

2 thoughts on “Boekje

  1. Gaan we beslist een keer naar toe. Oudste was in Veenhuizen en vertelde er ook al enthousiast over en bracht dit bier mee.

  2. Dat flesje op tafel is van de bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen, zie ik opeens. Ik kom een paar maal per jaar in dit dorp. Maallust is een kleine brouwerij en hier is de link naar hun website: http://www.maallust.nl/
    Ik kom een paar maal per jaar in Veenhuizen en dan denk ik telkens weer: wat is dit toch een uniek dorp. Je kunt er gemakkelijk een dag doorbrengen, want er is heel veel te zien. Ideetje?

Comments are closed.