Verdienen

Ik had het al gelezen, maar gedacht dat het een foutje was. Want een salaris van 83,000,000.00 dollar leek me gewoon ondenkbaar. Maar het is wél waar. Mevrouw Angela Ahrendts van Apple verdient zo veel. Natuurlijk krijgt ze niet elke maand bijna 12 miljoen op haar girorekening gestort. Het bedrag bestaat voor een deel uit bedrijfsaandelen en opties. Maar toch.

Nou vraag ik me af, wat zo’n bedrag voor invloed op je leven heeft. Slaapt ze nog wel rustig? Of wordt ze badend in het zweet wakker en vraagt ze haar man “Zeg, zouden ze de komma niet verkeerd hebben gezet?” En dat die man dan bromt: “Meid, maak je geen zorgen. We kunnen de hypotheek toch betalen. Ga slapen!!!”
Staat ze ’s morgens voor de spiegel en bedenkt ze met schrik dat ze vandaag alweer top moet presteren, maar dat ze eigenlijk liever met vriendinnen zou gaan winkelen?

Daar heeft ze geen tijd voor en zomaar een baaldag zit er bij zo’n baan natuurlijk niet in. Vraagt ze zich dan weleens af, wat de meerwaarde van dat enorme bedrag is?

Zou ik met haar willen ruilen? Nee!! Ze mag dan wel alles kunnen kopen wat haar hartje begeert, maar of dat nou zo gelukkig maakt….

3 thoughts on “Verdienen

  1. Ik vraag me altijd af wat mensen met zoveel geld doen. Misschien hebben ze wel geen tijd om het uit te geven. Ik hoop dan maar dat ze veel geven aan goede doelen. Ruilen zou ik nooit willen met deze mensen, ik ben volmaakt tevreden met wat ik heb.

  2. Ik wil best een maandje ruilen hoor. Dat is de tijd die nodig is om rustig aan in te werken. En dan bedenken dat het toch niks voor mij is en opstappen met alle dollars van die maand. En dan hoef ik niet eens een bonus of een gouden handdruk of zo.

Comments are closed.