Afval

Sinds kort hebben wij hier drie grote afvalbakken in de voortuin staan. Gelukkig niet in het zicht, maar wel prominent aanwezig. Een capaciteit van ruim 700 liter afval. Het principe van afvalscheiding vind ik prima. Maar de manier waarop ….. Waarom wordt er niet gestreefd naar minder verpakking en dus minder afval? Moet een plastic doosje nou echt een aluminium deksel hebben en daarom heen nog een bedrukt kartonnetje? Drie soorten afval voor één product.

Bron: You Tube

Eigenlijk zou ik het liefst terug willen naar die ouderwetse zinken vuilnisbak, die minimaal elke week geleegd wordt, statiegeld op glas en plastic flessen en een schillenboer langs de deur, aan wie we ons gft-afval kunnen geven.Of ben ik nou toch die vervelende ouwe zeurende muts aan het worden?

 

5 thoughts on “Afval

  1. Wij hebben ‘afval loont’ en krijgen zelfs geld voor het inleveren van papier, plastic, kleding en metalen.

  2. Hier staan er twee, voor gft en voor restspul.
    Het papier wordt elke maand opgehaald. Dat bewaren we binnen. Ik hoop elke maand dat ik voldoende lege dozen heb om het spul in mee te geven. Glas, blik en plastic moet je scheiden en zelf wegbrengen naar ondergrondse containers vlak bij supermarkten. Ik ga regelmatig met een vol kratje richting supermarkt en kom met een vol kratje terug.

  3. Wij hebben al jaren 3 containers en nog plastic zakken die wij mogen vullen met plastic. Ook al neem ik nergens meer plastic zakjes aan, toch blijf ik veel afval houden. Hoe kunnen wij ons afval verminderen als de producent te veel verpakking gebruikt?

  4. Nou, als jij een vervelende zeurmuts aan het worden bent, dan ben je echt niet alleen. Hier zit er nog eentje. Ik erger me wezenloos aan al die verpakkingen. Ten eerste gaan ze vaak erg lastig open en ten tweede is het allemaal zwaar overdreven. Maar ja, dat is dus ook een industrie, he?

  5. Wij hebben hier ook een kleine milieustraat in en aan huis. Ik ben met je eens, zoek naar minder verpakkingen en dan los je al een deel op van die afvalberg

Comments are closed.