Woorden

Zoals ik al eerder schreef, speel ik elke week bij de Rotterdamse Scrabbleclub De Klinkers. We spelen dan Duplicate en het gaat er serieus aan toe. Alleen de woorden uit de SWL (scrabblewoordenlijst) zijn toegestaan en een fout coördinaat is onherroepelijk een nulbeurt.
Maar al spelende worden de vreemdste woorden gevonden, gelegd en toegestaan. Hier geef ik er een aantal. Ik was van plan ook de betekenis er bij te zoeken, maar daarvoor moet je zelf de Grote Van Dale maar pakken.

Wordfeud hanteert een andere woordenlijst, dus het kan zijn dat niet alle woorden daar worden toegestaan.

Dit zijn de eerste 25 woorden:

afstuwen; afvamen; afvemen; beng; bokses; bov; cave; caveren; dretsen; groeipad; hank; hoken; iva; koteren; kruchen; metis; orantje; ozendrop (of drup); ozing; pagodiet; rebje; sma; tike; werda; zweden.

3 thoughts on “Woorden

  1. @Nanos: misschien binnenkort. Want er komen nog meer woorden., Elke week zijn er wel een paar die ook op de Scrabbleclub onbekend zijn.
    @Martine: Kijk eens bij de Scrabblebond, de link staat hiernaast.

  2. Afstuwen, groeipad, ozendrup en zweden ken ik, naar sommige woorden durf ik te raden, maar de rest?? De Dikke van Dale staat hier vlak bij me. Jammer genoeg moet ik nu eerst wat andere dingen doen, zoals douchen. En ontbijten. Om van werken maar te zwijgen..
    Ik moet hier echt vaker komen lezen. Ik wist niets van een scrabbleclub. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet helemaal begrijp wat je bedoelt met een fout coordinaat. Leg je dan niet gewoon je steentjes aan aan een eerder gemaakt woord? Enne..duplicate? Is dat het soort bord of zo?

  3. Kun je er niet toch maar het verklarend woordenboek bij leveren?
    bov? tike? sma? en nog een stuk of wat..

Comments are closed.