Woorden

Sinds kort ga ik weer elke week scrabbelen in clubverband. Met zo’n 10 tot 14 anderen spelen we dan een partij duplicate. Allemaal een bord en set letters voor je neus en de hoogste score proberen te vinden met de getrokken letters. Het woord met de hoogst haalbare score wordt op een groot scrabblebord gezet. En iedereen neemt dat op zijn eigen bord over. Zo heeft iedereen gelijke kansen. Er zitten steengoeie scrabbelaars tussen, die regelmatig een topscore behalen.

Maar de beste is “Vader Denktank”, want zo noemen wij de computer die de maximaal haalbare score geeft.
En dan ontdekken we soms zulke vreemde woorden. Wat dacht je van dretsen, kruchen of cave. Van ozing, ozendrop, iva of gekoterde?

Binnenkort zet ik hier een lijst (met de betekenissen), zodat ook andere Scrabble- en Wordfeud-fanaten er van mee kunnen profiteren.