Proteine

Bron: Google foto’s

Eiwit, een belangrijk deel van ons voedsel. Vroeger kreeg je dat gewoon uit de dingen die je at. Tegenwoordig wordt het aan allerlei soorten voedsel toegevoegd.

Yoghurt, kwark, snackrepen, eiwitshakes en grote potten met poeder, waarvan ik geen idee heb wat er verder in zit, te pas en te onpas zie ik dat er “proteïne” aan toegevoegd is.

Men zegt dat het nodig is om je spieren weer op te bouwen als je gesport hebt. Maar de huidige mens is allang niet meer zo fysiek bezig als de mensen vroeger. Dus zal het met die spieropbouw wel goed zitten. Tenminste, als je normaal sport. Topsport vraagt misschien wat andere voeding.

Nee, het is volgens mij vooral een winstgevend marketingidee. Want voordelig zijn al die producten niet. Een gebalanceerd eetpatroon levert vast voldoende eiwit, maar ook nog andere goede zaken zoals vezels, vitamines, mineralen.

Maar goed, wie zijn geld wil uitgeven aan extra proteïne, moet dat dan maar doen.

3 thoughts on “Proteine

  1. Ik probeer zo ‘gewoon’ mogelijk te eten dus zo min mogelijk toevoegingen en dat betekent etiketten lezen.

  2. eieren van eigen kippen bevatten tegenwoordig ook al ongewenste ingrediënten, laten we maar zwijgen van al dat kunstvlees wat op de markt komt en vol zit met kleur, smaak en geurstoffen. Laat mij maar lekker gewoon doen.

  3. Ja en allerlei conserveermiddelen en suikers met onduidelijke namen krijg je er ook nog bij.

Comments are closed.