Brieven en kaarten

Wie is er nog verbaasd als je leest dat de posttarieven zullen stijgen, maar dat de post minder wordt bezorgd?

Bron: Google foto’s

Ja, natuurlijk er is minder post, maar er wordt toch nog heel wat verstuurd. En wie de intermenselijke contacten wil stimuleren en het turen op een scherm wil verminderen, moet beginnen bij het aantrekkelijk maken van fysieke post.

Want als kind zat je toch te wachten op een kaartje van tante of oma. En wat een heerlijk gevoel als je dan de post in de gang hoorde vallen.

Leo heeft nog kaarten van vele jaren her en zo nu en dan vind ik in een boek een kaartje van vroeger. Het blijft leuk om dat dan weer te lezen, het handschrift te herkennen.

Nog steeds maak en stuur ik kaarten voor verjaardagen. Maar steeds vaker hoor ik dat de post niet op tijd was of -nog erger- er helemaal geen kaart bezorgd was.

7 thoughts on “Brieven en kaarten

  1. Het verandert allemaal zo snel.
    Ik stuur ook nog steeds wel kaartjes.
    Maar als ik op een gegeven moemnt alleen maar digitaal terugkrijg dan stop ik er ook mee, naar de digitale verstuurder dan.

  2. Ik stuur ook nog regelmatig kaarten en veel minder vaak brieven. Maar of dat handig is….paar jaar terug: een kaart was 12 dagen onderweg. Niet naar heel ver hoor, gewoon binnen Rotterdam.

  3. Helemaal mee eens, er is niets leukers om persoonlijke post op de deurmat te horen vallen en zelf stuur ik nog veel kaarten op en probeer er ook een mooie postzegel op te plakken. En bijtijds op de bus doen, voor het geval dat……. Charlie

Comments are closed.