Controle

Tegenwoordig kun je van die kekke horloges kopen, smartwatches. En wat daar allemaal mee kan en te controleren is… Niet alleen kun je er mee telefoneren, betalen, de tijd controleren. Maar ook bloeddruk, hartslag, stappenteller, zuurstofgehalte zijn er op na te kijken. Er zijn er zelfs die een EEG kunnen maken en nog redelijk betrouwbaar ook.

Bron:Google foto’s

Aan zoiets begin ik helemaal niet. Ik voel me prima en wil dat ook graag zo houden. Maar al die controlemiddelen lijken mij veel te veel.

Heel mensen -zeker leeftijdgenoten- controleren regelmatig hun bloeddruk. Ik kan dat wel begrijpen, maar zelf ben ik er nog niet toe gekomen.

Ik denk niet dat het me rustiger zou maken. Ik heb het daar al met de cardioloog over gehad en die begreep me wel.

Want stel dat die bloeddruk te hoog is, wat moet ik dan doen. Bel ik hem dan? Neem ik een pilletje extra….?

Nee, ik weet het niet en maak me er dus ook niet druk om. Dat past beter bij mij.

Maar wie zo’n apparaatje om wil hebben, hoeft zich natuurlijk weer niks van mijn mening aan te trekken!

9 thoughts on “Controle

  1. Ik heb ook een smartwatch. Echt veel doe ik er niet mee maar ik hou van horloges. Niet van sieraden gek genoeg. Mijn bloeddruk is mijn leven lang mooi geweest, krijg ik altijd te horen dus waarom controleren.

  2. Ik heb wel een eenvoudige fitbit, en een mobiel, maar een smartwatch of nog meer techniek, nee, hoeft van mij ECHT niet.

  3. Ik gebruik al heel lang bloeddrukverlagers en heb een bloeddrukmeter. In het verleden dagen 3-4x per dag moeten meten en ook 24-uurs metingen, nu gebruik ik medicijnen en is het vrij stabiel
    Ik gebruik hem nog wel eens als controle van mijn eigen gevoel. Als ik duizelig ben is bloeddruk te laag en als ik meet klopt dat ook en bij een soort activiteit in borst vermoed ik dat hij te hoog is en als ik meet klopt dat ook. Er wordt wel eens gezegd dat mensen meestal niets merken van hoge bloeddruk maar mij eigen gevoel en meter bewijzen wel dat niet altijd zo is.

  4. Ik heb een smartwatch maar gebruik de meeste dingen niet eens. Je kunt er zelfs mee bellen, maar dat gaat me toch te ver. het is dat ik hem gekregen heb, maar voor mij geeft die vooral de tijd weer als ik op pad ben. Thuis ligt die meestal op mijn buro.

  5. Ik word al doodmoe als ik de opsomming lees van wat zo’n ding allemaal kan en weet. Je gaat eerder dan de bedoeling is dood aan je druk maken over van alles en nog wat. Doenemenie!

Comments are closed.