Puzzelen

Legpuzzels leggen is sinds de C-tijd een geliefde bezigheid. Maar de wandelvriendinnen Jeanne en Marianne deden dat al veel langer. En dan hebben ze ook nog een favoriet puzzelgenre, namelijk de puzzels van Jan van Haasteren.

Geen wonder dat ze graag naar Harderwijk wilden om daar de tentoonstelling van deze puzzeltekenaar in het Stadsmuseum te zien. Dus gingen vier wandelvriendinnen afgelopen zaterdag al vroeg op pad, want Harderwijk is best een tijdje treinen.

In het Stadsmuseum dronken we eerst een lekker kopje koffie en daarna liepen we naar de bovenste verdieping om de tentoonstelling te zien.

Leuk om te kijken naar al die tekeningen met honderden mensen in allerlei komische of tragi-komische situaties. Natuurlijk herkenden de doorgewinterde puzzelaars meteen om welke puzzel het ging.

Maar ook wie niet zo bekend is met het werk van Jan van Haasteren kan er toch veel plezier beleven. Niet alleen puzzels, maar ook andere tekeningen en vroeger werk van zijn hand was te bekijken. Natuurlijk kon je ook puzzels leggen en kopen.

Nog even een kijkje in de andere zalen van het museum, met geschiedenis van Harderwijk en omstreken en toen was het tijd voor de lunch en een bezoek aan nog een museum. Want de tentoonstelling van Jan van Haasteren is eigenlijk een cadeautje van zijn vriend Marius van Dokkum, ook een schilder/tekenaar.

Maar zijn museum en zijn werk komt morgen aan de beurt.

5 thoughts on “Puzzelen

  1. Puzzelen deden we vroeger heel veel, nu eigenlijk helemaal niet meer. Wellicht is zo’n bezoek nodig om weer eens te beginnen. Het moest niet zo ver weg zijn.

  2. Toen deze tentoonstelling werd ingericht waren wij in het museum, dus er viel nog niks te bekijken. We zijn wel heel even in het Marius van Dokkum museum geweest, maar het was toen meer dan megadruk en daar kan ik dus absoluut niet tegen. We zijn dus meteen weer weggegaan.

  3. Na het stemmen vandaag zal de komende formatie ook een heel gepuzzel worden!

    Ik wens jou in ieder geval veel puzzelplezier.
    De keuze voor mijn stem was simpel.

    Diervriendelijke groet,

  4. Erg leuk. Ik ben ook in dat museum geweest. Volgens mij heb ik er ook over geblogd. In ieder geval kocht ik een puzzel: vrijdag de dertiende. Staat klaar, maar tijd ontbreekt!

Comments are closed.