Serie

Op Netflix vond ik een link naar de serie “Rough diamonds”. De trailer leek ons wel wat. Dus keken we acht avonden lang naar de belevenissen van de orthodox joodse familie Wolfson.

Bron: Google foto’s / Netflix

De serie speelt voor het grootste deel af in de joodse wijk in Antwerpen. Een wijk op steenworp afstand van het mooie station van Antwerpen.

Wie wel eens door die wijk gelopen heeft, voelt zich beslist in een andere wereld. Met andere winkels en mensen die er geheel anders uitzien.

Noah, de zoon die de familie al jaren geleden verlaten heeft en zich heeft afgekeerd van het geloof, komt naar Antwerpen terug voor de begrafenis van zijn broer. Diens dood was zeer onverwacht en omgeven met een geheim.

En dan blijkt dat dat ene geheim een sleep van andere geheimen met zich mee te brengen. Genoeg voor zo’n acht uur spanning.

De handel in diamanten trekt niet alleen goudeerlijke handelaren maar ook gewetenloze mensen aan. Maar niet alleen vanwege de spanning is deze serie het aanzien waard, ook de gebruiken, tradities en rituelen die gewoon zijn in deze gemeenschap, zijn ons vrijwel onbekend.

7 thoughts on “Serie

  1. Gisteren heel even naar de eerste aflevering gekeken. Het Engels wordt ondertiteld en het Vlaams helemaal niet. Zeer slechte geluidsopnames, dus we zijn na een half uurtje afgehaakt wegens het niet kunnen volgen. Heel jammer.

  2. Series zijn niets voor ons, daar kijken we bijna nooit naar. We vergeten te kijken omdat we niet iedere avond tv kijken en als ik er weken daarna aan denk ben ik de draad weer kwijt.

  3. Dat boek van Francis van Broekhuizen reserveerde ik meteen. Het was er gisteren en ik las het meteen uit. Dus nu ben ik toe aan deze serie. Misschien hè, misschien.

Comments are closed.