Lente

Ik geloof dat de meteorologen de lente op de eerste dag van maart laten beginnen. Maar voor mij begint de lente officieel op 21 maart. Officieus zie ik de lente inmiddels al overal. Na de sneeuwklokjes schieten krokussen, narcissen en anemoontjes de grond uit.

En als de zon schijnt en je een beetje ui de wind gaat staan, voel je de zon al duidelijk. En dat is zo fijn.

Op internet begint ook de lente weer, in de vorm van “Beleef de lente“. Al sinds 2007 kun je in dit jaargetij mee kijken hoe diverse soorten vogels, zoals steenuil, kerkuil, ooievaar en zeearend zich voorbereiden op het leggen van eieren.

Elk jaar is het weer een belevenis en de mogelijkheid om via je computer, laptop of telefoon mee te gluren bij al die dieren. Meeleven met het wel en wee van nesten bouwen, eieren leggen of inbrekers of nestkrakers te verdrijven.

Ik vind het altijd weer spannender dan een detectiveverhaal. Ik zet in ieder geval de link vast op mijn computer en op mijn telefoon. Dat wordt weer vogelfilmpjes bekijken voor ik slapen ga.

5 thoughts on “Lente

  1. Oh, dankjewel voor de reminder, ik ga meteen de website in de favorieten zetten. Ik had er nog niet aan gedacht. Kijk er regelmatig naar. Prachtig!

  2. Het zijn topdagen voor zonnepanelen… Maar slecht voor het gasverbruik met al die kou.

  3. Ik las het ook op de scheurkalender van de vogelbescherming. Dan denk ik: leuk dat ga ik doen. Maar in de praktijk komt er bij mij weinig van terecht.

  4. Ondanks de vorst en de natte sneeuw van even terug sluit i mij helemaal bij jou aan.

    Laat de Lente maar losbarsten in volle hevigheid.
    Want de eerste tekenen van een mooi Lente zijn al overal te zien!

    Vrolijke voorjaarsgroet,

Comments are closed.