Gecompliceerd

In het begin van internet werd ons verteld dat het simpel en eenvoudig zou worden. Alles digitaal, het leek zo mooi.

Bron: Google foto’s

Inmiddels zijn we al weer een paar decennia verder en is het hele internet gedoe soms verre van gemakkelijk geworden. Ja, jong en oud draait zijn hand niet meer om voor een e-mail. We betalen met zo’n bankpas of misschien zelfs met je telefoon. Maar sommige dingen worden steeds gecompliceerder.

Leo kreeg laatst drie e-mails tegelijk van het Oogziekenhuis. Maar snel lezen waarover het ging, ho maar! De berichten waren beveiligd, er moest een code worden aangevraagd die per e-mail werd toegestuurd. En uiteindelijk bleek het te gaan om één afspraak in 3 delen. Een meting, een scan en een gesprek met de oogarts. Alles op 1 dag en binnen 20 minuten gepland.

Dat had dus best in één bericht en zonder beveiliging gekund. Want “privacy” is toch een beetje overdreven. Aan de balie word je gevraagd naar je geboortedatum en naam, voor iedereen hoorbaar. En wat dan nog?

Nee, we maken het nu moeilijk of ingewikkeld. Eenvoudig is gewoon te simpel.

8 thoughts on “Gecompliceerd

  1. Het wordt steeds moeilijker.
    De huidige generatie groeit er mee op, maar.
    Ik probeer het allemaal bij te benen
    Er verandert zoveel in relatief korte tijd!.

  2. Mijn man krijgt injecties thuis toe gediend en moet zijn id laten zien. Alsof er iemand anders hier gaat zitten en voor zijn lol een injectie neemt die voor hem is…

  3. Snappen doe ik niets meer, van geen enkel internetonderdeel. Ik probeer alleen nog maar de regels en voorschriften te volgen. Soms lukt dat.

  4. Ach, inmiddels weten we al niet beter. Makkelijker kunnen we het niet maken…

Comments are closed.