Lichtjes

Jaren lang zette ik waxinelichtjes in een Ikea-lantaarntje op de tafel in de voortuin. Vaak voor korte duur, want die lichtjes woeien bijna altijd uit.

Maar op een kerstmarkt ontdekte ik deze oplossing. Een snoertje lichtjes met batterijen. Niet echt milieuvriendelijk, maar ja. Dat is tenslotte die waxine ook niet helemaal, maar de twee weken rond kerst mag dat wel…?

Het lantaarntje vulde ik met een snoertje dat al een jaar lag te wachten. Batterijen erin en… bleek het zelfs voorzien te zijn van diverse programma’s. Niet te geloven, naast aan en uit waren er nog 7 programma’s. Constant aan, flikkerend, met lichtjes die zachtjes aan en uit gingen, achtereenvolgens aan en daarna weer uit gingen.

Ik koos voor gewoon constant aan en was een beetje verbaasd toen ik na verloop van tijd zag dat het toch uit was gegaan. Dat had Leo waarschijnlijk gedaan, dacht ik. Maar de volgende avond gingen ze weer aan en ook weer automatisch uit. Een beetje toveren leek het wel.

En dat allemaal voor een snoertje van nog geen 3 euro. Dat het simpel aan en uitzetten van zo’n piepklein snoertje ons al uit handen genomen wordt…!

5 thoughts on “Lichtjes

 1. Je hebt ook mensen die hun hele huis verlichten met kerst, dat vind ik dan weer te ver gaan.

 2. Zo heb ik 2 draden lichtjes en een klein zonnepaneeltje in de voortuin hangen.
  Naast het tuinpad staan Chinese pagodes met zonnepaneeltjes en een lampje binnenin.
  Het staat leuk, maar is in de winter niet echt effectief, te weinig zonneuren en teveel donkere uren …

  Ach, zo proberen we allemaal onze tuinverlichting leuk en aardig te maken.

  Fijne jaarwisseling en een voorspoedig, gezond 2023 wens ik jou toe.

  Optimistische groet,

Comments are closed.