Cadeautje

Leo heeft niet veel hobby’s, maar hij kan geen genoeg krijgen van oude auto’s. Auto’s met een gezicht, niet de 13-in-een-dozijn modellen van deze tijd.

Het liefst zou hij nog een oude VW Kever willen hebben, of een piepklein Fiatje 500. Wel erbij, want heel erg comfortabel zijn die niet meer voor onze oude botten. Maar ja, het zal wel bij een wens blijven. Want zo’n autootje zelf onderhouden of de gebreken repareren, dat is dan weer een andere zaak.

En toen stond opeens de vroegere buurman op de stoep. Met dit boek onder zijn arm. Hij wist zich nog te herinneren dat Leo’s belangstelling naar dit soort dingen uitging. Of Leo het wilde hebben? Uiteraard Peter, heel graag.

En zo zit Leo menig uurtje te snuffelen en te zoeken naar auto’s. En krijg ik regelmatig modellen te zien van voorbije tijden. En al ben ik minder geïnteresseerd in auto’s, sommige herinner ik me wel. De auto waar de Duitse leraar in reed, de oranje Kadett van mijn schoonvader, onze eigen Kever natuurlijk.

Een leuk cadeau voor gezellige uurtjes nostalgie. Nogmaals bedankt, Peter.

4 thoughts on “Cadeautje

  1. Mijn allereerste autootje was een originele mini.
    Oranje.
    Met een houten dashboard.
    Ik was nog aan het lessen, maar mijn toenmalige schoonvader, die toen in een garage werkte bewaarde hem voor me, moest ik wel in één keer slagen, want er waren gegadigden genoeg 🙂

  2. Altijd leuk als een cadeautje erg gewaardeerd wordt. Het is waar, de meeste auto’s van tegenwoordig lijken enorm op elkaar. Een vriend van ons heeft nog een Fiat 500 in de garage staan. Hij heeft er wel in gereden, maar gezien de ‘oude botten’ doet hij dat niet meer. Toch kan hij er geen afscheid van nemen. Ik kan er in komen.

  3. Ik zit hardop te lachen want ik herinner me heel toevallig de auto van MIJN leraar Duits. Herr Slot reed in een Dafje en dat was opvallend want alle andere leraren kwamen gewoon op de fiets. Verder weet ik helemaal niks van auto’s. Ík herken onze auto aan de kleur, niet aan het model.

  4. Dat is inderdaad een leuk kado. Ik heb ook een voorliefde voor auto’s met een verleden waarover gepraat werd.

Comments are closed.