Karretjes

Sinds enige weken hoeven er geen muntjes meer in de supermarktkarretjes gestopt te worden. Enerzijds wel gemakkelijker, anderzijds wordt het nu wel snel een rommeltje.

Sommigen mensen vinden het helemaal niet meer nodig om hun karretjes netjes terug te brengen. Die laten het zeer a-sociaal gewoon op de parkeerplaats staan. Anderen zetten het nog wel weg, maar letten totaal niet op bij welke winkel ze horen.

Zijn we nou echt zo gemakzuchtig geworden dat we niet meer even terug naar de winkel kunnen lopen? Je kunt toch moeilijk zeggen dat je niet gezien hebt dat ze afwijken.

Nou ja, ergeren helpt niet. Klagen zou kunnen, maar ik weet niet bij wie. Misschien komt er een oplossing, gewoon door maar te bezien hoe het verder zal lopen.

8 thoughts on “Karretjes

  1. Ik ben bang dat het eerstdaags weer een rommeltje gaat worden, maar misschien zie ik dat fout want zelfs karretjes met een AH- of Jumbo- of wat voor muntje dan ook worden ook netjes teruggeplaatst …

  2. je geeft op je vraag eigenlijk zelf al een antwoord, wij zijn denk ik anders opgevoed en storen ons hieraan.

  3. Bij de supermarkten waar ik kom speelt dit probleem niet. Dwz veel mensen gebruiken tegenwoordig de sleuremmers. Past 2x zoveel in als in een mandje en je hoeft ‘m niet te tillen. Ding blijft ook achter voor de kassa. Het karretjesgebruik is hierdoor sterk afgenomen. Bij de AH hebben ze dat sleuremmertjessysteem niet begrepen, ze hebben aan de mandjes een langere beugel, maar er past niet meer in. Dat sleuren aan zo’n AH-mand is ook lastiger. Als mandje zijn ze er ook niet handiger op geworden. Bij de AH XL hebben ze karretjesplekken tussen de parkeervakken en dat gaat zeer netjes. Zelf haal ik een paar keer per week en heb zo’n onhandig grote kar niet nodig. Die sleuremmers hebben nooit een muntje gehad en je ziet ze ook nooit buiten de winkels.

  4. In het begin van de pandemie was het hier ook zo, toch verbeterde het toen het supermarktpersoneel er op ging letten en ze zelf telkens terughaalde. Dat hielp.
    In een kleine plaats wil men liever niet te kijk staan. 🙂

Comments are closed.