Baantje

Het schijnt bijna onmogelijk te zijn om personeel te vinden. Waar je ook komt, overal klaagt men steen en been, want “er is niemand te krijgen”.

Ook de grootgrutter probeert op allerlei wijze personeel te krijgen. Ik heb geen idee wat er netto overblijft en wat de voorwaarden zijn. Dit is duidelijk niet een advertentie voor bejaarden.

Maar voor jongeren lijkt het me helemaal niet onaantrekkelijk, als ik zie wat er allemaal nog bij komt, Toch prima om een centje extra te verdienen? Uiteindelijk moeten al die hobby’s van de moderne jeugd toch betaald worden.

Make-up, nagelstylistes, smartphone abonnementen, brandstof of huur voor een scootertje, een glaasje op een terras of uit eten met vrienden. Hoe je het ook wendt of keert, alles moet een keer betaald worden.

En dan spreek ik nog niet van de kosten voor een opleiding. Ik ga er maar van uit dat zoiets tot de opvoeding hoort en door paps en mams betaald wordt.

Hopelijk komen er dus veel scholieren, die de handen uit de mouwen willen steken.

6 thoughts on “Baantje

  1. Onze kleinzoon werkt bij Appie op de broodafdeling en heeft het reuze naar zijn zin. Hij wordt vaak extra opgeroepen maar kan niet aan al die verzoeken voldoen vanwege school en sport.

  2. In mijn tijd was dat allemaal niet zo goed geregeld. Maar vakantiewerk deed ik wel en was volop te krijgen in mijn geboorteplaats Noordwijk. In de horeca en bollenpellen, daar heb ik toen een aardig centje mee verdiend.

  3. Ik heb eigenlijk altijd wel wat gedaan in mijn jeugd. Op het laatste gaf ik rondleidingen ik kasteel Hoensbroek.

  4. Het vaste personeel bij de super om de hoek heeft te horen gekregen dat zij iets anders moeten gaan zoeken.

    Jarenlange trouwe dienst wordt ingeruild. Zij noemen zich de bejaardenclub. Ik noem de niet-wetende onhandige nieuwelingen het goedkopere kleuterklasje.

    Letten op de kleintjes? Pennywise, poundfolish ….

    Stille groet,

Comments are closed.