Bakken

Brood bakken schijnt ineens heel populair te zijn. Ik vind het ook altijd een hele belevenis om van die paar ingrediënten iets te maken. Want in principe heb je alleen meel, water, zout en gist nodig.

Tijd en kracht zijn ook noodzakelijk. Tijd om alles te laten rijzen en kracht om te kneden, want dat is een stevig karwei. Maar daar heb ik nu dus een apparaat voor.

Op internet heb ik al heel wat receptenfilmpje gezien, er staan nog wat kookboeken in mijn kast, dus ik zou meteen aan de slag kunnen.

En als klap op de vuurpijl kreeg ik vorige week deze Broodbijbel. Niet alleen vol met recepten, maar ook met theoretische feiten en technische weetjes. Dat wordt nog een paar uurtjes studeren.

5 thoughts on “Bakken

  1. Een jaar of wat geleden was het ook een hype, door de komst van de broodbakmachines.
    Ben benieuwd of het jou ook bevalt.

  2. Net een nieuwe broodbakmachine, de oude ging stuk. Wij bakken iedere avond brood voor de volgende dag, heerlijk.

  3. Hier in Italië bakken wij (nou eigenlijk de wijnboer) altijd zelf het brood. Als je eenmaal de slag te pakken hebt, wil je niet anders meer.

  4. En nu aan de slag, wij hebben jaren lang zelf brood gebakken. In de avond maken met de machine en del volgende ochtend lekker vers brood. het is wat oefenen in het begin, maar het is makkelijk zelf te doen. Ik ben me nu af aan het vragen waarom we daarmee gestopt zijn.

Comments are closed.