Boodschappen

Boodschappen doen wordt steeds lastiger. Want er is heel veel waar je op moet of wilt letten.

Komen de groenten en het fruit niet uit Verwegistan, want dan kan ik beter iets uit Nederland kiezen. Zit er nou geen palmolie, kleurstof of andere vreemde additieven in dat product?

Is dit nou wel een gezonde keuze of zou ik het maar moeten laten liggen? Te vet, te veel suiker of zout? Moet het echt volkoren zijn of mag het ook gewoon….?

En dan moeten we ook nog letten of we wel de juiste prijs betalen. Die aanbieding mag dan voordelig lijken, is de hoeveelheid wel hetzelfde als anders? Word ik in de boot genomen met een doos die net zo groot is als vorige week, maar nu ineens 400 in plaats van 500 gram bevat?

De macaroni in deze pakken ziet er precies hetzelfde uit, ze wegen allebei 500 gram, zijn allebei in Italië gefabriceerd van durum tarwe. En toch is het prijsverschil bijna één euro.

Wie prijsbewust is, kiest voor het huismerk van 0,79 eurocent, voor het Italiaanse merk moet je 1,75 euro betalen.

Aan de klant de keuze. Maar echt gemakkelijker wordt het haar/hem niet gemaakt.

9 thoughts on “Boodschappen

  1. De glutenvrije varianten van wat dan ook zijn nog eens euro’s duurder, soms heb ik geluk en is iets in de aanbieding, dat wordt dan direct flink ingeslagen. Ik let verder op waar iets vandaan komt en probeer altijd palmolievrij te kopen

  2. Ik las ergens dat heel veel problemen zijn ontstaan omdat we eten kopen beneden de kostprijs.
    Door deze handel zadelen we onze kinderen op met veel problemen.

    Het blijft lastig !!!

    Stille groet,

Comments are closed.