Puur natuur

Maanden geleden kochten wij een pot honing van de eigen Trompenburg-imker. Op het schapenveld in het arboretum staan zo’n vijf bijenkasten en met de verkoop van de honing wordt ook het arboretum gesteund. Supermarkt honing is er natuurlijk ook, maar supermarkten krijgen al genoeg geld binnen.

Maar die honing uit het arboretum, uit de buurt, ambachtelijk en puur natuur. Heerlijke honing, die al snel kristalliseerde, maar toch nog goed smeerbaar was. We schraapten de pot tot het laatste korreltje leeg. En gingen maar weer eens kijken of we nog zo’n heerlijke pot konden kopen.

Helaas, alle voorraad was op. Geen potje honing meer te koop. Dus moeten we wachten op nieuwe productie. We spoorden de bijen aan, maar ja.. dat duurt nog wel even.

Moesten we dan zonder honing aan het ontbijt verder? Gutteguttegut… het leven is soms echt problematisch 😉 Tot ik me bedacht dat er vlakbij een bijenstand van het Ambrosiusgilde is. En ja, we hadden geluk, er waren nog een paar potten te koop. Al was ook hier de bodem van de voorraad bijna in zicht.

Maar voorlopig kunnen we weer verder en weten we nu twee leveranciers van honing te vinden. En de supermarkt? Daar laten we voorlopig de potten in het schap staan. Want we proeven het verschil. De bijen uit de buurt leveren echt de lekkerste honing.

6 thoughts on “Puur natuur

 1. Oke, ga ik binnenkort ook eens proberen dan.
  Als het verschil echt zo duidelijk is.
  Eet elke dag yoghurt met honing 🙂
  En walnoten/granen.

 2. Hier is veel honig te koop rechtstreeks bij de imker vandaan. Op onze wandelingen komen we dan ook altijd bijenkasten tegen.

 3. Ik sluit me bij je aan, de lekkerste honing vind je hier in Zuid-Limburg en komt uit de bloesems van alle fruitbomen…

 4. Honing direkt bij de imker vandaan is het beste. De honing in de supermarkt kan geimporteerd zijn en dan is het niet altijd zeker of het echte zuivere honing is of siroop. Ik hoorde van een test om te kijken of het de echte is, doe een beetje honing in een glas water, als het direkt oplost is het niet de echte.
  Het schijnt altijd het beste te zijn om lokale honing te gebruiken, vooral voor mensen met hooikoorts e.d.

Comments are closed.